Δικαιολογητικά για απαλλαγή από την Πρακτική Άσκηση

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας η Πρακτική Άσκηση είναι υποχρεωτική και είναι συνολικής διάρκειας 960 ωρών, εκτός από τις παρακάτω εξαιρέσεις:

1. Οι σπουδαστές που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 120 ημερομίσθια στην ειδικότητά τους απαλλάσσονται από την Πρακτική Άσκηση, εφόσον το επιθυμούν. Για να τους απονεμηθεί η Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση εργοδότη με ακριβή περιγραφή αρμοδιοτήτων, καθώς και βεβαίωση από το ασφαλιστικό τους ταμείο με τον αντίστοιχο κωδικό ειδικότητας.

2. Οι σπουδαστές που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 40 ημερομίσθια στην ειδικότητά τους έχουν τη δυνατότητα να απαλλαγούν από μέρος της Πρακτικής, με την προσμέτρηση των ημερομισθίων στο σύνολο των υποχρεωτικών ωρών. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προσκομίσουν και αυτοί βεβαίωση εργοδότη με ακριβή περιγραφή αρμοδιοτήτων, καθώς και βεβαίωση από το ασφαλιστικό τους ταμείο με τον αντίστοιχο κωδικό ειδικότητας.

3. Οι σπουδαστές που έχουν δική τους επιχείρηση στην ειδικότητα κατάρτισης και επιθυμούν να απαλλαγούν από την Πρακτική Άσκηση θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση εργοδότη με ακριβή περιγραφή αρμοδιοτήτων, σφραγισμένη από την Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς και βεβαίωση από το ασφαλιστικό τους ταμείο με τον αντίστοιχο κωδικό ειδικότητας.